Direktlänk till inlägg 14 januari 2016
KÖTTFÄRSOMELETT I UGN ( 4 port.)
Fyllning:
400 g köttfärs
salt, peppar
2 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
3 msk vatten
1,5 msk tomatpuré
timjan
Botten:
4 st ägg
1 dl grädde
2 msk smör
1 tsk oregano
Täcke:
2 dl riven ost
1 dl grädde
0,5 dl créme fraiche
10 st cocktailtomater
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 200 gr.
2. Hacka lök och vitlök och bryn i stekpanna.
Tillsätt köttfärsen och bryn tills den är genomstekt, salta och peppra.
Häll i vattnet, tomatpurén och hackad timjan och låt puttra tills vätskan kokat bort.
3. Vispa äggen med grädde och oregano och häll i en smörad gratängform.
Grädda i ugnen i cirka 8 - 10 min.
Ta ut och lägg på fyllningen.
Höj värmen till 225 gr.
4. Fördela köttfärsen i formen.
Blanda grädde, créme fraiche och ost i en separat bunke och häll smeten över köttfärsen.
Fördela skivade cocktailtomater över omeletten. Grädda ca 10 min eller tills osten smält och den fått lite färg.
Det var rätt länge sen när jag var inne härinne. tur jag inte tog bort så kan jag läsa bakåt vad jag har skrivit. Jag har också blogg men kunde inte komma in pga lösenordet jag har undersöka mera. Ha en skön höst. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | 9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
16 |
17 |
|||
18 | 19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
24 | |||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|